Τουρισμός 2021 Προβλέψεις: Πώς θα αλλάξει η βιομηχανία φιλοξενίας

Τουρισμός 2021 Προβλέψεις: Πώς θα αλλάξει η βιομηχανία φιλοξενίας

Ο τουρισμός και η φιλοξενία έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία κορονοϊού στον τελευτέο χρόνο . Σύμφωνα με ορισμένες προβλέψεις η ανάκαμψη θα μπορούσε να διαρκέσει έως το 2024.  Και όμως, ορισμένοι ειδικοί του κλάδου βλέπουν την κρίση ως μια σπάνια ευκαιρία για βελτίωση και μεταμόρφωση της βιομηχανίας φιλοξενίας.

‘Ενας διάσημος ειδικός, ο Willem van Rossem, έμπειρος στέλεχος φιλοξενίας με διεθνή εμπειρία σε ξενοδοχεία και ρεσόρτ, έχει ξεχωρήσει τις έξης τρείς διεθνείς τάσεις προς την μεταμόρφωση του τουρισμού και φιλοξενίας :

Η χρήση της τεχνολογίας θα είναι απαραίτητη

Η παγκόσμια κρίση υγείας έχει επιταχύνει την καινοτομία στον ταξιδιωτικό κλάδο. Η ψηφιοποίηση ορισμένων διαδικασιών θεωρείται ξαφνικά ως απαίτηση, όχι μόνο ως επιλογή. Καθώς οι ανέπαφες πληρωμές, τα κινητά check-in και τα ψηφιακά μενού έγιναν ο κανόνας, οι επιχειρήσεις που δίσταζαν να κάνουν το άλμα, αναγκάστηκαν να αποδεχτούν ότι η υιοθέτηση τεχνολογικών λύσεων είναι πλέον απαραίτητη. Και όμως, δεν είναι η λύση οι επιχειρήσεις να λειτουργούν με ρομπότ . Ο ανθρώπινος παράγοντας θα παραμείνει εκεί, απλός οι επισκέπτες θα το βιώσουν με έναν πιο ψηφιακό τρόπο.

Οι τουρίστες θα αναζητούν μοναδικές εμπειρίες

Η αναζήτηση του τουρίστα για αυθεντικές εμπειρίες θα παραμείνει και μέτα το lock-down. Κατά την διάρκεια της καραντίνας παγκοσμίως, κάπιες επιχειρήσεις σκέφτηκαν καινοτόμες ιδέες να απασχολήσουν τους ταξιδιώτες, όπως οι Airbnb  Διαδικτυακές Εμπειρίες.

Οι άνθρωποι δεν θέλουν να πάνε εκεί που πηγαίνουν όλοι οι άλλοι. Τα ταξίδια θα είναι πιο εξατομικευμένα και οι πάροχοι καταλύματος πρέπει να ανταποκριθούν σε αυτήν την τάση.

Βιώσιμα και τοπικά ταξίδια θα βρίσκονται στο επίκεντρο του τουρισμού

Η τρίτη τάση που επιταχύνθηκε η πανδημία είναι η ώθηση για πιο βιώσιμα ταξίδια. Μπορούμε να περιμένουμε ότι οι άνθρωποι θα είναι πιο περιβαλλοντικά συνειδητοί και θα αναζητήσουν περισσότερους τρόπους για να συνδεθούν με τη φύση από ό, τι πριν. Επίσης, λόγω των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών, τα εγχώρια ταξίδια στους προορισμούς μετάβασης με το αυτοκίνητο και ο εσωτερικός τουρισμός θα αυξηθούν το 2021.

Τέλος, πρέπει να αποδεχτούμε τις αλλαγές και να ετοιμαστούμε για τη νέα σεζόν του 2021, με μια αισιόδοξη άποψη. Ειδικά πρέπει να προετοιμάσουμε τις επιχειρήσεις εστιατορίων και ξενοδοχείων με νέα ψηφιακά μενού και να αποδεχτούμε τις αλλαγές για ασφαλή και γρήγορη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe Newsletter

Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet sites ulla vitae elit libero